Individuele begeleiding


Kortdurend

Soms loop je vast in een (klein) gebied van je leven. Door samen met een professional te kijken wat er speelt en samen een plan te maken hoe met het probleem om te gaan, biedt dit nieuwe kansen voor de toekomst. De hulpvragen die binnenkomen zijn breed, bijvoorbeeld: ik wil niet meer naar school; ik durf niet alleen met de trein; ik wil leren om op een goede manier boos te worden, etc. Geen hulpvraag is te gek, want wie zichzelf overwint is sterker dan iemand die een stad inneemt!

Langdurend

Over een langere periode werken aan kleine doelen is voor mensen met een beperking belangrijk. De balans tussen ontspanning en het aanleren van vaardigheden vinden wij hierin belangrijk. Spelenderwijs steeds meer leren om een plek te vinden in de maatschappij.

Ook is het mogelijk om in een groep individueel begeleid te worden. Zo wordt er geoefend met het meedraaien in een groep, maar is er toch de individuele aandacht die nodig is. Eventueel kan er naartoe gewerkt worden naar het zelfstandig kunnen functioneren in een groep.

Ouderbegeleiding

Als het niet goed gaat met uw kind, kan dat ingrijpend zijn voor u als ouder. Tijdens de ouderbegeleiding wordt er meegedacht in het omgaan met de uitdagingen die de beperking van uw kind met zich mee brengt en die invloed hebben op u en het gezin. We komen bij u thuis om mee te kijken en te denken rondom opvoedingsvragen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Copyright 2019 - Eck-stra begeleiding - Build by Sixbase Webdesign